top of page

Is er een 'bedoeling' van COVID-19 pandemie?

Bijgewerkt op: 4 jul. 2022

Deze keer hebben Annebel en ik beide het moment van afstemmen als moeizaam ervaren. Ik citeer de 1e reactie na afloop: ”ik heb van alles doorgekregen, maar niet de BEDOELING”.

Toen we dit aan elkaar vertelden beseften we dat er waarschijnlijk helemaal geen Bedoeling is met COVID. Door de formulering van de vraag leek het moeizaam te gaan; omdat we geen bedoeling doorkregen. Hieronder de boodschappen die we wel doorkregen. Meer gericht op waar het ons naartoe zou mogen laten veranderen.

Is er een bedoeling van de COVID-19 pandemie? door linda verdiesen COVID-19 pandemie / Pandemie…… Pandemie, dat is het niet. Althans dat hoeft het niet te zijn. Wanneer jullie je van binnenuit zouden weren tegen een virus. Maar jullie beschermen je door middelen van buitenaf. Beschermingskleding, mondkapjes, afstand; allemaal maatregelen die extern georiënteerd zijn. En die tevens leiden tot nog meer afstand. Terwijl de oplossing moet komen van binnenuit, veel meer van binnenuit. Uit ieder individu, zelf.


De maatregelen van nu leiden juist tot meer afstand, verwijdering, onpersoonlijker. Precies dat wat de afgelopen decennia al is ingezet. Om voor een groot iets als dit een oplossing te vinden, moet je buiten het gremium zoeken van waarin het probleem is ontstaan. En dat gebeurt nu niet.


Jullie zoeken de aanleiding extern.

Tevens maken jullie je afhankelijk. Namelijk doordat jullie menen dat de oplossing door externen moet worden aangedragen. En de oplossing van ‘buitenaf’ (buiten jezelf) moet komen.


In plaats van het buiten jullie zelf te zoeken, moeten jullie de oplossing vanuit binnen zoeken.

Wat kan ik doen?

Hoe kan ik mezelf weren tegen een virus?


Verantwoordelijkheid nemen, zelf, ieder individu, dat is waar het over gaat.

Eigenaarschap.

Zelf goed voor jezelf zorgen. Gezond leven, jezelf gezond houden zowel fysiek als mentaal (!).

En daar zul je ook moeite voor moeten doen.


Op grotere schaal en in een veel bredere context dan dit huidige virus, gaat het over loskomen van al die instituties die nu besluiten nemen, mandaat hebben en ook de verantwoordelijkheid nemen. Waarbij de grote massa van de mensen alleen maar volgt en daarmee ook hun eigen verantwoordelijkheid onvoldoende pakt. Vervolgens hebben veel mensen kritiek op die instituties: ze zouden het verkeerd aanpakken. Daarmee vertoont de massa passief (slachtoffer-) gedrag.


Met die instituties zijn er in de huidige wereld zoveel lagen gecreëerd. Je ziet in veel huidige politieke en bedrijfseconomische structuren dat er bij de beslissers onvoldoende feeling meer is met de mensen in de massa, met de eindgebruiker, de vervuiler en belangrijk, ook niet met de natuur. De beslissingen moeten daarom veel meer dichter naar de mensen zelf worden gehaald.

Sta je in verbinding met de mensen om je heen? Sta je in verbinding met de natuur? Ben je er mee in contact? Dit geldt ook voor degene die ‘leidt’. Als dat zo is, dan zul je automatisch ook andere keuzes maken.


Veel meer mag het toe naar een wereld waarin ieder mens in de grote massa zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en eigenaarschap pakt…… en daar naar handelt. Niet alleen erover praten, maar er ook daadwerkelijk naar handelen.


Dat vraagt van een ieder ook om opofferingen te doen.

Wat ga jij bijdragen?

Wat ga jij doen?

Wat ga jij laten?

Als dit straks allemaal “voorbij” is, ga je dan werkelijk iets anders doen?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Is er een bedoeling van de COVID-19 pandemie / Corona? door Annebel Kruitwagen DOORBRAAK

Een doorbraak die al lang op de loer licht maar er niet doorheen kan komen.

Een doorbraak van zuiverheid, eerlijkheid en licht.

Een doorbraak die iedereen raakt (wie is er niet mee bezig?)

Het is een doorbraak, een kans en het is aan jullie wat ermee te doen.


De wereld is te ver "gezonken" in angst, gruwel, oneerlijkheid en machtsstrijd.

Iedereen wil gelijk, winnen, geld, tegen welke prijs? Waar is de harmonie?


COVID-19 is één van de eerste ‘wereldproblemen’ waar alle landen op dezelfde manier mee te maken hebben.


COVID-19 brengt angst, gruwel, verdeeldheid, oneerlijkheid, machtsstrijd, verdriet en onmacht. Maar op zo’n grote wereldse manier. Het maakt niet uit of je zwart of blank bent, of je veel of weinig geld hebt, knap bent of minder knap, slim of minder slim. Iedereen kan het krijgen. Iedereen is gelijk en moet gelijk behandeld worden.

Zoveel mensen zijn op de goede weg. Dit moet meer naar boven komen.

Door COVID-19 is er veel onrust waardoor mensen uiteindelijk op durven te staan voor hun kunnen en willen. Hun stem durven laten horen, weer gaan leven, niet meer bang zijn.

Het pyramide-systeem zal inzakken en mensen worden weer meer gelijk.

Hoe lang zijn er al oorlogen, geweld, natuurrampen etc. Doet de ‘hogere macht’ er echt iets aan? Kan het hun echt raken? Maar COVID-19 raakt iedereen!


Er is niet echt een "bedoeling" van COVID-19. Het is een 'kans' of een 'doorbraak' die wij met beide handen aan kunnen pakken....



20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page