top of page

Een hart-gedragen samenleving en eigenaarschap van een ieder

Bijgewerkt op: 12 apr. 2022

Wij zijn zelf verantwoordelijk voor wat er op deze planeet gebeurt. Deze channeling over het in praktijk brengen van wat we in ons hart voelen, de rol van geld, nieuwe structuren en vergeving.



De avond van Hemelvaart brengen we door met goede vrienden. We spreken hartstochtelijk over wat er gaande is in de politiek en het al dan niet hebben van vertrouwen in de politici. Die nacht word ik midden in de nacht wakker. De opmerking van onze vriend over de rol die geld speelt schiet door mijn hoofd. Hoe kijk ik daar naar? Ik voel dat ik moet schrijven, dus pak ik pen en papier en ga in het donker zitten. Ik zet mijn pen op het papier en onderstaande tekst vloeide achter elkaar uit mijn pen. Zonder na te denken. En ik weet dat deze bedoeld is om te delen. Ter inspiratie en vertrouwen.


Wanneer je luistert vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd, dan hoor je vanuit Liefde en je weet dat hetgeen je hoort klopt of niet voor jou. Het hart is het huis van de Ziel. En de Ziel is verbonden met Al. Met Universum. Met Bron. Vanuit die plek is een heel breed, allesomvattende blikveld. Het is een blikveld van Liefde en een gevoel van Verbondenheid met alles in de Wereld en daarbuiten: medemens, dieren, natuur, Moeder Aarde, lucht eromheen en Universum. Wanneer oplossingen voor problemen kunnen worden geopperd vanuit dit blikveld…….dan zouden mensen vanzelfsprekend keuzes maken die dienend zijn aan zichzelf, hun medemensen, dieren, natuur, Moeder Aarde en de lucht die we ademen. Omdat de verbinding met dit alles word gevoeld én ervaren!


Geld op zichzelf is neutraal.

Het is de manier waarop er mee wordt omgegaan die er betekenis aan geeft.

De intentie van degene die het geld heeft en uitgeeft bepaald welke betekenis geld krijgt.

En daarbij is er een groot verschil of degene die het geld heeft leeft vanuit het hart of vanuit het hoofd. Momenteel leeft het merendeel van de mensen die het geld in de wereld beheert nog vanuit hun hoofd. Daardoor kunnen macht en een gevoel van afgescheidenheid overheersen. Ofwel het gevoel van verbondenheid met alles en iedereen om je hen ontbreekt en je kijkt nauwelijks verder dan je eigen belang. Maar wanneer dat verandert naar een meerderheid van de mensen die het geld beheert die leven vanuit Liefde en Verbondenheid met Al, met Bron, dan wordt het geld anders besteed en krijgt geld een andere betekenis. Dan zal het worden ingezet op een manier die het welzijn en welbevinden van alles en iedereen dient. En niet langer voor slechts een kleine groep mensen.


Die verandering naar leven vanuit het hart en dus Liefde en Verbondenheid is aan het plaatsvinden in de beweging naar de nieuwe wereld. Er zijn momenteel zoveel tekenen dat de huidig heersende structuren niet langer dienend en passend zijn voor de mensen en de wereld waarin we leven. Steeds meer wordt dit zichtbaar. Een groeiend aantal mensen ziet dat de huidige manier waarop structuren zijn ingericht (politiek, maatschappij, bedrijfseconomisch) niet langer op dezelfde manier kunnen blijven bestaan. Het staat op het punt om uit haar voegen te knappen en zichzelf teniet te doen.

Quote van Willem Glaudemans: “Wanneer een systeem met steeds meer regels op veranderingen reageert, kun je dit als een onmiskenbaar signaal zien dat het in de chaosfase is beland. Als een systeem verkrampt in regels, beperkingen, protocollen en procedures dan weet je dat het einde van het systeem nabij is.”.


Hoe de nieuwe structuren er uit komen te zien is nog niet volledig in beeld. En dat geeft onzekerheid. Onzekerheid om het oude los te laten. Liever houden velen krampachtig vast aan iets dat slechts een kleine groep mensen dient, dan dat er een stap in het onzekere wordt genomen. Een stap in het onzeker met het risico dat….? Dat het nog slechter wordt? Kan dat dan?


We zullen lef en weerbaarheid moeten tonen om dat wel te gaan doen. En dat is mogelijk wanneer er wordt geleefd vanuit het hart. Want in het hart is vertrouwen en ervaar je verbondenheid met Al. Dus mét elkaar en dienend voor een ieder zullen dan beslissingen kunnen worden genomen en nieuwe structuren zullen ontstaan. Structuren waarmee we in staat zijn om ieder wezen op deze prachtige Aarde in een positief welzijn en welbevinden te laten leven.


Wanneer je je nog niet volledig verbonden voelt is het lastig voor te stellen hoe dat dan ooit kan gaan plaatsvinden. Stel je er in ieder geval voor open en wees bereid te volgen daar waar het lijkt te kloppen vanuit je gevoel. Ook als je het niet helemaal kunt verklaren.


Belangrijk hierbij is dat het zowel op het niveau van de politiek en hogere autoriteiten gebeurd alsook op het individueel niveau! Juist niet alleen maar kijken naar de autoriteiten en verwachten dat zij de omkering gaan maken. Niet langer passief en afhankelijk opstellen en verwachten dat iets buiten jouzelf (de autoriteiten) het voor je zullen oplossen.


Ieder individu dient eigenaarschap te pakken. Je zult direct voelen wat dat in je los maakt. Een enorme energie, een kracht en welbevinden. Je stapt uit het slachtofferschap. En je hebt iets te doen: je bent immers onderdeel van de oplossing.


Wanneer je leeft vanuit je hart en die verbondenheid met Al voelt, dan wil je bijdragen, dan wil je delen en ben je bereid om dingen te laten, misschien zelf op te offeren. Waarschijnlijk voelt het niet als opofferen maar als het juiste om te doen voor jezelf, je medemens, moeder Aarde en al wat daarop leeft.


Maak het hierbij niet te ingewikkeld. Maak het toepasbaar op jouw eigen leven, in jouw eigen omgeving. Dat is waardevol en het is genoeg. Wanneer steeds meer mensen dat doen, dan komt er een moment van kentering naar de kant van Liefde en Verbondenheid.

“Wees vriendelijk. Spreek vriendelijk.

Let op wat je eet en drinkt. Waar komt het vandaan? En heeft het net als jij een goed leven gehad? Gebruik milieu-vriendelijke producten.

Zorg goed voor je eigen gezin en de mensen in je omgeving, dichtbij of verder weg.

Laat mensen en de natuur delen in jouw welzijn.

Wees dankbaar.

Neem wat je nodig hebt

En laat over voor anderen wat je niet nodig hebt

Respecteer de Circle of Live: dat is het evenwicht in de natuur die zorgt dat er steeds weer groei en bloei mogelijk is

Beantwoordt hetgeen er op je afkomt met Liefde.

Vergeef.


Liefde en vergeving hebben een hoge trillingsfrequentie. Ze maken het mogelijk dat zaken met een lage frequentie zoals boosheid, angst, jaloersie etc. kunnen transformeren naar een hogere frequentie. Daarmee hebben zaken als boosheid, angst, afgunst etc. geen voedingsbodem meer en zullen liefde en licht groeien.

Respecteer de natuur.


Kijk naar wat jij in jouw situatie nog meer kan bijdragen. Houdt natuur schoon, laat de auto staan, let op welke soort energie je gebruikt, welke producten je koopt en van welke materialen dat is gemaakt. Laat daarin je hart leiden en niet je hoofd of geldmotief. En wanneer de vraag naar een product sterk afneemt draagt dat zeker bij aan een kentering vooraan in de keten, bij de leverancier.

Wees bewust van de informatie die je tot je neemt.

Luister met je hart en bepaal zelf wat voor jou klopt; wees daarin zelfstandig.

Via welke kanalen laat jij je informeren?

De mainstream media heeft een bepaalde invalshoek, veelal informatie met een negatieve lading en zaken die niet goed gaan. Het verspreiden van angst en negativiteit overheerst. Kijk verder, er is veel meer dan dat. Er zijn ook zoveel mooie dingen die liefde en vertrouwen uitstralen. Neem ook wanneer je dit artikel leest het niet automatisch voor waar aan. Lees het vanuit je hart en kies wat voor jou klopt.


Zware tijden zullen nog komen.

En het zal lijken alsof de liefde en verbondenheid verder uit zicht raken.

Dat is echter niet mogelijk. Nooit. Want de universele liefde zit in ieder van ons. In de verbinding met onze Ziel. En die weet dit.

Maar velen van ons zijn het nog vergeten. Ja vergeten.

Je hoeft het je echter enkel te HERINNEREN.

Ja, zo mooi is het.

Het is niet iets dat we als mensen aan hoeven te leren. Het zit in ieder van ons vanaf het moment dat we zijn geboren. En wanneer je je dat weer gaat herinneren: dat je pure liefde in je draagt en pure liefde bent. En je herinnert je dat je verbonden bent met Al, met medemens, natuur, dier, alles. Dan zul je ook vertrouwen ervaren dat de liefde niet uit zicht is geraakt. Maar dat het vraagt van ons om de liefde en verbondenheid in onszelf te zoeken in plaats van het buiten onszelf.


En wanneer je die verbinding voelt dan zul je zien dat degene die niet vanuit hun hart leven een minderheid aan mensen is. Een minderheid die op dit moment merkt dat ze terrein aan het verliezen zijn. Want steeds meer mensen zijn het zich aan het herinneren. Ze ontwaken uit de vergetelheid.

En dat is bedreigend voor de mensen binnen autoriteiten die macht begeren en zich niet inzetten in hun positie vanuit hun hart. In een poging om hun posities te behouden doen ze verwoestende dingen.


Laat die verwoestende zaken je niet leiden en je niet mee nemen naar de kant van angst, boosheid, afgunst en oordelen. Maar beantwoord ook dit met Liefde en Vergeving. Dan hebben deze zaken geen grip op je. Dan kun je liefde en verbinding blijven voelen en vanuit daar blijven leven en handelen.


De beweging naar de nieuwe wereld is al enige tijd gaande in de wereld. Het lijkt momenteel op steeds meer plekken zichtbaar en voelbaar te worden. Meer en meer mensen ontwaken. 25 jaar geleden werden mensen die met bomen knuffelen voor gek gehouden. Nu zijn er steeds meer mensen die de verbinding met de natuur vorm geven of die als groep, collectief en op hetzelfde moment, mediteren en een energetische uitwisseling laten plaatsvinden tussen hen en de natuur. Dat draagt bij aan een energetisch veld waarin liefde en verbondenheid leidend is.


Ook die uitwisseling en het vergroten van zo’n energetisch veld verhoogt de trillingsfrequentie in de wereld. Ook dat biedt de mogelijkheid aan die zielen die nog vanuit angst en macht handelen, om te transformeren, mits ze dat willen. Want iedere Ziel heeft een eigen keus. Daar mag niet in worden gedwongen, want dan ontstaat er dezelfde dynamiek als die momenteel leidend is: het opleggen van de wil en controle willen uitoefenen over de ander. En juist dát patroon wordt doorbroken als we écht vanuit liefde gaan leven.


In een wereld van Liefde is Vergeving een krachtige energie. Vergeving wordt veelal gezien enkel als het vergeven van de ander die jou iets zou hebben aangedaan. Dat impliceert een dader-slachtoffer dynamiek. Het nemen van eigenaarschap betekent ook eigenaarschap nemen over je eigen daden én je eigen gevoelens. In dat licht houdt vergeven in dat je uit de dader-slachtoffer dynamiek stapt door volle verantwoordelijkheid te nemen voor jouw eigen gevoelens. Je kijkt er naar. Je laat het gevoel toe. Je erkent ze. En je beantwoord deze vanuit Liefde. Zo pak je totale regie terug over jouw welbevinden en ben je in staat om IN jezelf liefde te laten regeren, ongeacht hetgeen de ander doet. Dat geeft je innerlijke autoriteit.


In de afgelopen periode zijn er een aantal situaties geweest waarin ik dit zelf heb toegepast. Mijn omgeving noemt dat soms knap dat ik daar zo mee om ga. Het mooie wat ik hierin heb ontdekt is: dat als je eenmaal vanuit je hart reageert dat zoveel makkelijker is dan voor langere tijd verblijven in een staat van lage trillingsfrequentie bijv. boos of teleurgesteld, waarbij dat gevoel zo nu en dan weer naar boven komt en het dus voor langere tijd in mijn energetische veld verkeert. Dat kost energie en beïnvloedt mijn welbevinden negatief. Mijn reactie vanuit liefde duurt veel korter. Ik kijk en voel wat er gebeurt in mijzelf. Wat in mij wordt er nu geraakt door hetgeen de ander doet? En als ik daar naar kan kijken, en het kan voelen, kan ik het vervolgens door liefde en aandacht te geven transformeren. Ik beslis vanuit mijn hart dat ik me er niet door laat leiden maar zie het als een kans op een ervaring. Een ervaring van een Act of Love. En met die ervaring verhoog ik de trillingsfrequentie van mijn Ziel weer een stukje en dat beïnvloedt mijn welbevinden positief.

Doordat ik tegenwoordig de verbondenheid met Al ervaar, weet ik inmiddels dat elke gedachte, elke emotie, elke handeling van ieder Ziel invloed heeft op het collectieve, universele energetisch veld. Dus ook een Act of Love draagt in positieve zin bij aan het collectieve energetische veld. En dat is voor mij persoonlijk ook nog een motivatie om op deze manier met vergeving om te gaan. Omdat het bijdraagt aan mijn Zielsmissie, waarin ik graag bijdraag aan de verhoging van de trillingsfrequentie van Moeder Aarde en de Mensheid.



De volgende ochtend word ik wakker. Wanneer ik mijn telefoon pak verschijnt er een you tube reclamefilmpje van Joe Dispenza op mijn scherm. De titel luidt: EVERYTHING YOU WROTE WILL COME TRUE 😊.



20 weergaven0 opmerkingen
bottom of page